Lees hieronder meer

Wij zijn erkend duurzaam

Lees hieronder meer

Wij zijn erkend duurzaam

Al sinds 2017 heeft Savona Carwash het erkend duurzaam certificaat. Daarmee wordt aangegeven dat MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) bij ons de aandacht krijgt die het verdiend. Vaak wordt gedacht dat dat betekent Energie reductie, minder energie verbruik e.d.  Er komt echter veel meer bij kijken. Wat je van je leveranciers verwacht. Daarbij kun je denken aan leveren van biologisch afbreekbare middelen, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal, en als dat toch nodig is, dat het herbruikbaar is.  Bij voorkeur werken we met lokale leveranciers om zo min mogelijk transport bewegingen te hebben.

Voor MVO is het belangrijk hoe je met personeel om gaat. Voor ons staat scholing in hoog in de prioriteitenlijst en is er regelmatig overleg waarbij volop mogelijkheid is tot inbreng. Daarnaast zijn we erkend leerbedrijf en waar mogelijk bieden we plaats voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

En dan komen we toch terug bij energie vraagstuk. Daarmee timmeren wij volop aan de weg, steeds meer wordt plaats gemaakt voor zonnepanelen en we hebben nu ook een warmtepomp.   We monitoren ook wat effect van deze investeringen is, zodat we steeds bij kunnen sturen.

En uiteraard kijken we naar onze omgeving. Gelukkig liggen we op een industrieterrein waarmee de overlast die we veroorzaken minimaal is. 7 dagen in de week zorgen we dat onze wasboxen er netjes bij liggen.  We steunen op verschillende manieren diverse lokale initiatieven, want ook dat vinden wij belangrijk!

DSC_0004
top